Päiväkirja

6.9.2018 Vuosikokous: Vuosikokousta alettiin suunnittelemaan hyvissä ajoin. Pj oli sopinut vuosikokoustilat ja -ruuat valmiiksi, mutta erinäisten muuttujien takia molemmat peruuntuivat. Vuosikokouspaikaksi valikoitui lopulta Viipuri Golf'in Norppakabinetti, josta oli makeat maisemat golfkentälle. Jäseniä oli paikalla 12 kappaletta.
Hallitus sai viimein riveihin bioanalyytikko-opiskelijan! Nyt osaamme vastata paremmin opiskelijoiden tarpeisiin. Lisäksi puheenjohtajamme Jonne oli suunnitellut tulevaa toimintaa laatikon ulkopuolelta, jotain uutta on siis luvassa!

30.4.2018 Vappumyyjäiset. Vappumyyjäiset ja niiden yhteydessä olleet arpajaiset järjestettiin tänään hiukan erilaisella näkökulmalla, kiitos pj Jonne! Keräsimme paikallisia yrityksiä sponsoroimaan vappumyyjäisiämme arpajaispalkinnoilla. Arpajaispalkintoina oli mm. kuntosalijäsenyyksiä, Lehmus Roasteryn kahveja, Kesämäen leipomon tuotepaketti jne. Vappumyyjäisten tuotto oli aivan huikea! Kiitos kuuluu aktiiviselle jäsenistölle, sekä paikallisille yrityksille jotka sponsoroivat vappumyyjäisiämme.

22.2.2018 Järjestimme vuoden tauon jälkeen kevään opintoillan, jossa aiheina oli mm. jatkoa vuoden 2016 ensihoitajaluennolle, spirometria: suoritus ja tulkinta, sekä keventävänä hyvinvointiluento. Luennoille osallistui paljon työntekijöitä maakunnista.

25.11-26.11.2017 Tämän vuotiset pikkujoulut järjestettiin Tallinnassa. Matkanjärjestänä toimi Matkapojat. Bussikuljetus starttasi Imatralta lauantai aamuna 5:20 ja saavuimme Helsinkiin noin 10:00. Laivalla meitä odotti joulubuffet. Tallinnaan saavuttuamme kirjauduimme sisään Seaport hotelliin, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan Pohjois-Viron lääketieteellisen keskuksen laboratorioon (Mustamäen sairaala). Meille esiteltiin kattavasti melkein uusia laboratoriotiloja. Tiloissa vallitsi puhtaus, siisteys ja järjestys! Siitä tulisi meidänkin ottaa mallia!
Vapaana iltaohjelmana kävimme tutustumassa paikalliseen laboratorioaiheiseen baariin. Sunnuntaina pikkujouluväelle oli varattu vapaata shoppailu/kiertelyaikaa. Osa porukasta päätyikin kidutusmuseoon, sekä Viru hotellin KGB-kierrokselle.
Opettavainen ja ryhmähenkeä luova reissu! 

1.9.2017 Vuosikokous tilaksi valikoitui tarjousten perusteella linnoituksella oleva Kehruuhuone. Tarjolla oli mm. broilerin rintaleikettä, lohkoperunoita ja salaattia. Saimme vuosikokouksessa kaksi uutta hallituslaista pois jäävien tilalle. Hallituksemme sai uutta näkemystä ja vankkaa kokemusta!

15.4.2017 Kansainvälinen bioanalyytikkopäivä: Yhdistyksemme oli näkyvillä ständin kera kauppakeskus Gallerissa, jossa ammattia esittelemässä oli hallituksesta Jonne, Katri ja Tuula. Ständille oli kerätty mm. mikrobiologisia maljoja, näytteenottovälineitä, kuvia mikrobiologialta ja liiton sponsoroimia materiaaleja. Kävijöitä riitti ja ständimme herätti mielenkiintoa!

1.4.2017 Alueyhdistyspäivät järjestettiin tänä vuonna Lappeenrannassa Sokos Hotel Lappeen kokoustilassa. Tapahtumaa oli järjestämässä alueyhdistyksemme, sekä tietysti Bioanalyytikkoliitto. Alueyhdistyspäivät koskivat tänä vuonna pääasiallisesti hallitustyöskentelyä ja -toiminnan kehittämistä, joten osallistujat olivat alueyhdistyksien hallituksen jäseniä. 
Alueyhdistyspäivillä kävimme läpi mm. kaikkien alueyhdistysten kuluneen vuoden. Kiinnitimme erityisesti huomiota jäsenten aktiivisuuteen osallistua tapahtumiin. Etelä-Karjalan Bioanalyytikot ry:n jäsenet olivat prosenttuaalisesti kaikkein aktiivisin jäsenistö! Lisäksi hallituksemme kokoontui viime vuonna yhteensä 11 kertaa, joka oli selvästi kärkikastia! Kiitos aktiivisuudesta kuuluu täysin jäsenille, teille on ilo järjestää tapahtumia!
T. Hallitus

1.12.2016 Tämän vuotinen pikkujoulutapahtuma järjestettiin Wolkoffin Viini & olutkellarissa. Pikkujouluohjelmana oli viinitasting, jota oli vetämässä viiniasiantuntija Tuomo Puhakainen. Pääsimme tutustumaan italialaisiin pientilapunaviineihin, joita oli tarjolla kuutta eri sorttia. Lisäksi viinien kanssa tarjoiltiin pienimuotoinen iltapala, jota pystyi maistelemaan viinien rinnalla. Illan päätteeksi oli mahdollisuus tilata pientilaviinejä Puhakaisen yrityksen kautta ja tätä mahdollisuutta moni käyttikin hyödykseen. 

Kiitos kaikille pikkujouluihin osallistuneille! 
T. Hallitus

29.4.2016 Perinteisissä vappumyyjäisissä meillä oli kerrankin kilpailija: ensiavun väki piti omat myyjäisensä samana päivänä samaan aikaan. Kuitenkin, kiitos ahkerien siman tekijöiden, leipojien, arpajaispalkintoja lahjoittaneiden ja myyjiemme avulla saimme kasaan hienosti tuloja toimintamme rahoittamiseen. Kiitoksia jälleen osallistuneille!

14.4.2016 Järjestimme kansainvälisen bioanalyytikkopäivän (15.4.) kunniaksi ständin keskussairaalan aulaan, jossa esittelimme (Milla Saukkola, Jonne Laaksonen ja kolme bioanalyytikko-opiskelijaa) bioanalyytikon monipuolista ammattia sairaalan muille työntekijöille ja kaikille muillekin luoksemme tulleille. Tapahtumaan liittyen julkaistiin Vartti-lehdessä keskiviikkona 13.4. haastattelu, jossa myös esiteltiin bioanalyytikon ammattia sekä mainittiin tapahtumamme keskussairaalassa. Tapahtumassa oli mukava tunnelma ja luonnamme piipahti ihan mukavasti ihmisiä, jos ei nyt muuten niin karkkiemme perässä. Palaute oli oikein mainiota, joten varmasti järjestämme ständin uudelleenkin.

18.2.2016 Opintoiltamme järjestettiin vaihtelun vuoksi Toimistotalo Ruorin auditoriossa, aivan keskussairaalaan vieressä. Ruoka oli simppeliä mutta maistuvaa ja tilaa oli audiotoriossa runsaasti meidän noin 50 hengen porukallemme. Aiheina opintoillassa olivat patologian uudet tuulet Lea Salomaan, Haipro-raportointijärjestelmä Pirjo Ketvelin, hyytymistutkimukset SPR veripalvelussa Alisa Pasasen ja Eksoten ensihoito Tero Forsmanin esittelemänä. Kaikki luennot olivat erittäin mielenkiintoisia ja herättelivät yleisöstä hyvää keskustelua ja kysymyksiä. Aikataulumme hieman pettivät, tästä otamme oppia seuraavan vuoden opintoiltaan. Näytteilleasettajina olivat Mediq ja Mekalasi, kiitokset kovasti heillekin näytteenoton, vierianalytiikan ja muun mukavan ajankohtaisen välineistön esittelystä. Illan arpajaisista oli jälleen runsaasti palkintoja ja tuotoilla saamme taas seuraavia tapahtumiamme järjestettyä. Kiitos kaikille osallistuneille mahtavasta opintoillasta!

10.12.2015 Vuoden pikkujouluun valitsimme tapahtumaksi teatteria aivan uudelle Lappeenrannan kaupunginteatterin pienelle näyttämölle, jossa esityksenä oli Anni Nykäsen sarjakuvaan perustuva Mummo. Ennen teatteria menimme omakustanteisesti syömään, tällä kertaa aasialaisten makujen Tang Capitaliin, jossa taisimme kaikki läsnäolleet ottaa ruokaa buffetista. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa! Tästä oli hyvä sitten siirtyä teatteriin, jossa seuraan liittyivät ne, ketkä eivät ruokailemaan päässeet. Esitys noudatteli pitkälti sarjakuvaa, mutta oli hieman hankalasti avautuva niille, jotka eivät sarjakuvaa olleet lukeneet. Kuitenkin illasta jäi hyvä mieli, kiitoksia taas aktiivisille mukaan tulleille! :)

27.10.2015 Ensimmäistä kertaa alueellamme on bioanalyytikko-opiskelijaryhmä, joten heidät toimintaamme saadaksemme järjestimme erityisen opiskelijoille suunnatun tapahtuman. Tunnin verran keilasimme porukalla ja tämän jälkeen vielä söimme pienen iltapalan keilahallin kahviossa. Tehyn pääluottamusmies Kaija Kiiski kertoi syömisen ohestaan Tehystä yleisesti sekä työstään. Hallituksen jäseniäkin oli kivasti paikalla tapaamassa opiskelijoita. Mahtavaa meininkiä kaiken kaikkiaan, otetaan viimeistään vuoden päästä uusiksi!

8.9.2015 Sääntömääräiseen vuosikokoukseemme Ravintola Oléssa meitä osallistui 24 jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisiä asioita ja valittiin hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Saimme hallituksen valittua ja siten toimintamme jatkumaan. Puheenjohtajakin vaihtui, haikeana päästimme Susanna Hölsän johtamisvastuusta ja ilolla toivotimme Jonne Laaksosen uudeksi puheenjohtajaksi. Jonnen lisäksi hallituksessa on kaksi muutakin miestä, lienee historiallisen paljon, mikä on vain hienoa. :) Tunnelma kokouksessa oli mukava ja buffet ruokakin oikein hyvää. Kiitoksia kaikille osallistuneille!

10.6.2015 Avojaloin - 10 elämää Karjalan Kannaksella
Etelä-Karjalan museossa ja taidemuseossa 26.4.2015 - 10.1.2016. Lammastytöllä on paljaat jalat. Jalkapohjiensa läpi hän tuntee kotikontunsa, Viipurinlahden rannikon Säkkijärven raitit, mutta myös työpaikkansa, Niemenlautan kartanon hiekkapihat ja auringon paistamat kalliot. Lammastytön nimi on Hilma Ylä-Outinen. Hän on kesätyössä Niemenlautassa, ei suinkaan lammaspaimenena, vaan lapsenlikkana. Kesällä 1913 Hilma huolehti taiteilija Hugo Simbergin esikoispojasta Tomista, joka oli vasta kaksi vuotias... (Tiedote 24.4.2015). Museokierros tehty ja piknik siirrettiin valleilta kesäteatterin katoksen suojiin. Tosin vesisade oli jo siinä vaiheessa ohi, mutta märkä nurmikko ei houkutellut istujia. Osanottajamäärä oli jopa 16 henkilöä. Nautittiin pilvisessä säässä Subin antimet ja juomat päälle. Muisteltiin kovasti Wanhoja menneitä aikoja ja kosteita kekkereitä. Pallo taidettiin heittää nuoremmille jäsenille riehakkaampien kemmakoiden järjestämiseksi. Kiitos kaikille osallistujille ja eritoten ruokavastaaville ja muille järjestäjille! Hyvää Kesää kaikille yhdistyksen väelle! Nauttikaa kesästä ja virkistäytykää vehreästä luonnosta! t. Puheenjohtaja

30.4.2015 Perinteisissä vappumyyjäisissä oli jälleen kymmeniä litroja kotitekoista simaa, ja kaikki myytiin hetkessä. Myös munkit ja muut leivonnaiset sekä arvat tekivät kauppansa, ja saimme mukavasti kerättyä varoja tulevaan toimintaamme. Kiitos kaikille leipojille, siman tekijöille, arpajaispalkintoja tuonneille sekä arpoja ostaneille! :)

19.2.2015 Opintoiltaan Patriassa oli ilmoittautunut peräti 64 henkilöä. Saimme kuulla lasten näytteenoton haasteista ja nikseistä onnistumiseen Tarja Tick-Sinkkilältä sekä lasten näytteenoton paikallisista tavoista Anne Torniaiselta sekä Tuovi Tukialta. Sairaalamikrobiologi Maija Korkeila kertoi meille mikrobiologian uusista tuulista. Siinä sitä vasta kaikkea mielenkiintoista onkin kehitteillä!  Mekalasin ja Mediqin näyttelypöydät vetivät kiinnostuneita kahvitauon aikana. Viimeisinpänä hyvän työasennon löytämisen eduista meille kertoili mukaansatempaavasti Alli Airas. Lopuksi esitellyt taukoliikkeet pistivät osallistujien niveliin mukavasti liikettä. Kaiken kaikkiaan jokainen luento oli erittäin mielenkiintoinen, yleisö osallistui aktiivisesti hyvillä kysymyksillä ja keskustelulla sekä arpajaisissakin saimme hienosti varoja tulevaan toimintaamme. Kiitos palkintoja tuoneille ja onnea arpajaisissa voittaneille! :)

Kiitos viellä Teille osallistujille, luennoitsijoille, näytteilleasettajille ja toimijoille!

13.12.2014 Pikkujoulut: Mika Eirtovaaran stand up " NAURU pitkästä ilosta!" Ennen esitystä oli omakustanteinen ruokailu Huviretkessä, joten esitystä oli hyvä seurailla täydellä vatsalla. Kaikkia ennakkoon ostettuja lippuja ei saatu käytettyä, liekö esitys viikonloppuaikaan ja kiireisimpänä pikkujouluaikana vaikuttanu asiaan. Onneksi paikalle päässeet saivat kuitenkin nauttia erittäin hyvästä esityksestä, joka oli todella nimensä veroinen.

15.9.2014 Vuosikokous Ravintola Oléssa. Vuosikokoukseen osallistuin peräti 32 jäsentä eli 1/3 koko alueyhdistyksemme jäsenistä.Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä valittiin hallitukseen erovuoroisten tilalle uusia jäseniä. Saimme onneksi jälleen hallituksen kokoon ja siten toimintamme jatkumaan. Kokouksen päälle nautimme herkullisen ruoan jälkiruokineen ja kahveineen toistemme seurasta nauttien. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille! :)

18.6.2014 Piknik Lappeenrannan linnoituksella. Osanotto ei ollut järin runsaslukuinen. Alkuviikon kylmä sää varmaan karsi osanottajia. Ilma kuitenkin suosi meitä niin, että saatiin nauttia maukkaat eväät ulkoilmassa. Piknik ei ollut pelkkää eväiden mässäilyä, vaan ohjelmassa oli myös mölkyn peluuta. Kiitos mukana olleille. Kaksi pientä "harjoittelijaa" olivat myös tutustumassa yhdistyksen toimintaan
Hyvää Juhannusta ja kesää kaikille!
Terveisin puheenjohtaja

15.4.2014 Kansainvälinen bioanalyytikkopäivä: Käsien hemmotteluilta Lappeenrannan kylpylässä. Päätimme pitää tärkeimmän työkalumme, käsiemme ihon kunnosta huolta hemmotteluillan merkeissä. Ilta pidettiin Lappeenranna kylpylän Talvipuutarha-tilassa, joka oli kauniisti somistettu lasitettu terassi kylpylän Saimaan puoleisella seinustalla. Ennen käsien hoitoa nautiskelimme ruokaisia salaatteja sekä patonkia. Forever-tuote-edustajien kanssa oli sovittu, että he tekisivät meille käsihoidon, mutta he paikan päälle tultuaan kertoivatkin tekevänsä meille myös jalkahoidot. Ensin lämmin jalkakylpy, sitten kuolleen ihon hellävaraisesti poistava kuorinta, lopuksi kosteutusta kahdella eri tuotteella. Samat jutut käsillekin, ja kyllä olo oli oikein mainio. Lopuksi meille esiteltiin muitakin tuotteita, ja pari onnellista osallistujaa jopa voitti itsellensä hienot tuotepaketit. Illan lomassa saimme jutustella mukavia kanssaosallistujien kanssa ja nautiskella lämpimästä auringonpaisteesta. Ilta oli oikein onnistunut, ja tuote-edustajilta saimme hyviä ideoita, jos tulevaisuudessa haluaisimme järjestää vastaavanlaisen tapahtuman.

6.3.2014 Opintoilta. Opintoiltaan Patriassa oli ilmoittautunut peräti 51 henkilöä. Saimme kuulla bioanalyytikon ammatin historiasta, nykyhetkestä sekä tulevaisuuden haasteista ja myös koulutuksen haasteista. Täytyy todeta, että kyllä me olemme aika supernaisia ja -miehiä. MAPA -kouluttaja antoi eväitä haastavan potilaan kohtaamiseen. Meille esitettiin, missä mennään digi -EKG -projektissa Eksotessa. Mekalasin näyttelypöytä veti kiinnostuneita kahvitauon aikana. Toinen tukija oli GE Healthcare.

Illan arpajaiskuningatar taisi olla Airi, en enää pysynyt laskuissa mukana, kuinka monta kertaa onnetar häntä suosi.

Kiitos Teille osallistujille, luennoitsijoille, näytteilleasettajille ja toimijoille. Teitte illasta onnistuneen!

4.12.2013 Pikkujoulut: Viivi ja Wagner Imatran teatterissa. Keskiviikkoiltana vietimme pikkujouluja lähtemällä Imatran teatteriin Viiviä ja Wagneria katsomaan. Matkaan lähdettiin bussikuljetuksella Lappeenrannasta Peltolan koulun pysäkiltä, josta jatkoimme Lauritsalan ja Joutsenon kautta Imatralle. Kaikki kyytiin osallistuneet saatiin kyytiin, ja bussimatka sujui mukavasti enimmäkseen aikataulussa ja tuttujen kanssa kuulumisia vaihdellen. Teatterilla seuraan liittyivät vielä Imatralla ja sen lähiseudussa asuvat pikkujouluun osallistujat. Itse esitys oli hienosti lavastettu ja toteutettu sarjakuviin pohjautuen. Viivi ja Wagner olivat ihan näköisiä, ja upeita lisiä esitykseen olivat mm. "elävät" Nöff-olutpullot ja Wagnerin sielua ostamaan tulleet miehekkäät pirut. Väliajalla nautimme teatterin kahvion herkullisia leivoksia sekä kahvia ja viinejä ja tietenkin kanssapikkujoululaisten seurasta. Seuraavalla puoliajalla saimme tutustua Viivin värikkääseen sukuun, jonka katsominen ja kuuleminen todella helli nauruhermojamme. Kokonaisuudessaan esitys oli onnistunut ja porukkamme oli siihen erittäin tyytyväinen. Kiitoksia kaikille pikkujouluihin osallistuneille hauskasta illasta!